Contact

Mart Kwakkel
Telefoon: 06-41148285
E-mail Mart Kwakkel


Atelierbezoek

Om mijn schilderijen in het echt te zien bent u welkom in mijn atelier. Het atelier is gevestigd in het 'Spullenmannen' gebouw bij kunstenaarscollectief De War. Maak vooraf graag een afspraak.

Daarnaast kunt u een aantal van mijn schilderijen lenen via Kunstuitleen Amersfoort.

Achtergrond

Dit is de webpagina van kunstenaar Mart Kwakkel, geboren in 1979 en gevestigd in Amersfoort.

Alles in de natuur is levend, en het is, doordat alles levend is, dat alles zich beweegt en onafgebroken van vormen verandert (Éliphas Lévi, 1854).

De menselijke eigenschap van het bezweren der natuur, met geweld, wetenschap of met religie, is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het schilderen van surrealistische landschappen.

Ik bezit hiervoor een behoorlijke bagage, dankzij het achtereenvolgens bestuderen van natuurontwikkeling, historische geografie en de hogere kunsten (resp. Hogeschool Larenstein, Velp; Wageningen Universiteit; Kunstacademie ArtEZ, Arnhem)

Zoals de filosoof zich tot de werkelijkheid van het bestaan verhoudt, zo verhoudt de artistiek gevoelige mens zich tot de werkelijkheid van de droom (F. Nietzsche, 1886).

Beeldende kunst zie ik als een katalysator om de haastige, materiëel ingestelde mens te ontspannen, zodat zij zich geïnspireerd voelt (weer) te gaan dromen. Dit leidt tot verbeelding en idealen en schept een sociale utopie van creatieve, interessante en gelukkige mensen.

Exposities

Nu en binnenkort te zien

-

 

Expositie Archief

Solo expositie
Artishock, Soest, 2016

Kunstuitleen Amersfoort expo
Bibliotheek Vathorst, Amersfoort, 2015

Kunst in Soesterberg
Officierscasino, Soesterberg, 2015

Dag der Kunsten festival 
Slot Zeist, 2015

Unfuck the World festival
De War, Amersfoort, 2015

Kaalstaart festival 
Kaalstaart, Amersfoort, 2014

Kunst in Soesterberg
De Oude Tempel, Soesterberg, 2014

Open Monumentendag
De War, Amersfoort, 2014

Bibliophelia
CBKG, Arnhem, 2009